Optie 1: Lombok Plaza

Optie 1. Lombok Plaza

De filosofie achter deze optie is het creëren van een echt ontmoetingspunt, een groen plein. Daar rondom zijn diverse functies gedacht. Dus niet alleen een buurtsupermarkt, die minstens de dubbele oppervlakte kan krijgen van de huidige SPAR. De super is gedacht langs de achterkant van de woningen van de Oranjestraat, die er overigens wat tuin bij krijgen, omdat ze nu wel heel karig bedeeld zijn. Aan het einde van de tuinen van de Alexanderstraat en de Wilhelminastraat denken we aan ruimten voor woon-werkstudio’s, winkeltjes en dergelijke.

De villa krijgt een horeca-functie met een terras aan het plein. In de buurt missen we o.a. een aantrekkelijk restaurant.

Het parkeren vindt deels onder de super plaats en deels voor de villa. Voor de villa wordt het parkeerterrein verlaagd, zodat de villa goed zichtbaar blijft. De bevoorrading vindt plaats via de voorzijde bij de Utrechtseweg.

De hoofdingang van het terrein is aan de Utrechtseweg. De doorgang vanaf de Oranjestraat wordt gehandhaafd om de verbinding met de winkels in de Oranjestraat te realiseren, maar is uitsluitend voor voetgangers. Invulling van het terrein conform Beleidsvisie Spoorzone West.

Hier de links naar  de huidige situatieoptie 2 en optie 3.

 

Reacties zijn gesloten.