Beste Trudy, …

Beste Trudy,

Je ingezonden brief in De Gelderlander van 15/2 noodzaakt ons te reageren. Het lijkt in de brief alsof wij tegen een supermarkt zijn maar dat ligt toch anders. Hieronder onze reactie.

Een projectontwikkelaar koopt grond en probeert dat uiteraard rendabel te maken. Daar is niets op tegen. Maar hij loopt hierbij altijd een risico, zijn eigen risico. Het is natuurlijk niet zo dat als iemand een stuk grond koopt dat hij ook meteen bouwrechten zou hebben. Dat bepaalt uiteindelijk de gemeenteraad in het bestemmingsplan.

Goed om van je te vernemen dat de meerderheid van de klankbordgroep tegen is! Tegen een grote fullservice supermarkt wel te verstaan en niet tegen een normale buurtsuper. Wij zelf vinden ook dat we voor de ouderen een buurtsupermarkt in de wijk moeten behouden. Zeker voor de ouderen in de Hulkesteinflat. Maar niet te groot want anders heb we er meer last dan profijt van.

Een supermarkt als trekker en als vervanger van de SPAR vind niemand een probleem. Dus ook wij niet. Maar die supermarkt hoeft niet van “een behoorlijke grootte” te zijn. Het is tenslotte de vervanger van de SPAR (als deze zou verdwijnen). En in Nederland worden ook in deze moeilijke economische tijden nieuwe supermarkten gebouwd: ook supermarkten tussen de 800-1000m2 (zie hier). En die zijn ook rendabel!

Geen enkele winkel in de buurt als de raad een bestemmingsplan wijziging zou afwijzen. Dat is wat je beweert maar is overdreven. Er zijn ook nog Vonk en de wijnhandel Rob Peters die juist door de komst van een te grote supermarkt in hun bestaan worden bedreigd.

Je geeft aan dat er ook mogelijkheden zouden kunnen zijn voor dagwinkels, een restaurant in de villa en zzp ruimtes. Zoals je hebt kunnen zien op onze website is dat ook één van onze eigen opties, dus daar zijn we het over eens.

Dus Trudy … wij willen ook een supermarkt indien de SPAR zou verdwijnen maar we willen de overlast beperken (ook voor de Hulkesteinflat) en zijn dus voor een buurtsuper van max. 900 m2.

Met vriendelijke groet,

Platform “Geen shopbak in Lombok”

Reacties zijn gesloten.